{{ state.title }} {{ state.desc }}

Soczysty placek porzeczkowy i wiśniowy

Soczysty placek porzeczkowy i wiśniowy
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Polecam

Sposób przygotowania

1

Ciasto:

2

Tłuszcz utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem oraz paczką cukru waniliowego. Dodawać jaja pojedynczo. Mąkę tortową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodawać do masy(składniki łączyć za pomocą miksera).

3

Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem.

4

Położyć równo porzeczkę, wiśnie i posypać kruszonką.

5

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

6

Kruszonka:

7

Margarynę siekamy z mąką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, rozdrobnione składniki zagniatamy czubkami palców, Aż powstanie kruszonka.

8

Temperatura piekarnika : 175oC

9

Czas pieczenia: 60 minut

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.