Sok z czarnej porzeczki

w800_h600_mf_bffffff.jpg

można pić razem z herbatą

1 godzina łatwy

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • porzeczki czarne 500 g
  • cukier 250 g
  • woda 1 l
    letnia

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wodę gotujemy i wrzątkiem zalewamy oczyszczoną porzeczkę, tak była zakryta. Następnie gotujemy ją ok. 20 min. Następnie przelewamy soczek przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzujemy. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Ostatnio na forum

Menu na urodziny dziecięce.
margo903 | 2015-02-27 14:04:34

Sprawdzą się właśnie muffinki, ciastka i torty różnego typu. Warto te ozdobić różnymi...

Co zjeść na dobry sen?
Angelika92 | 2015-02-27 13:24:27

Tak tylko jakieś białko i żeby po prostu było lekko i pożywnie. Ja do takich potraw zaliczam...

Czy lubimy czytać książki
Angelika92 | 2015-02-27 13:22:11

No tak prawda wyobraźnia dziecka się wtedy bardzo mocno rozwija i nie ma co powiedzieć po prostu...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
Angelika92 | 2015-02-27 13:20:10

Bakłażan co to tak właściwie jest ; D? bo ja jakoś z tym się nie spotkałam i po prostu nawet...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników