Sok z czarnej porzeczki

w800_h600_mf_bffffff.jpg

można pić razem z herbatą

1 godzina łatwy

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • porzeczki czarne 500 g
  • cukier 250 g
  • woda 1 l
    letnia

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wodę gotujemy i wrzątkiem zalewamy oczyszczoną porzeczkę, tak była zakryta. Następnie gotujemy ją ok. 20 min. Następnie przelewamy soczek przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzujemy. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Ostatnio na forum

Przesądy w kuchni
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:30:42

I majonezu! Majonezu też nie wolno bo nie wyjdzie i w ogóle siedem nieszczęść z tego będzie!...

Danie Królewny Śnieżki czyli coś co uwielbiają moje dzieci
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:28:38

Moje dzieciaki przepadają za plackami ziemniaczanymi. Koniecznie na słono, za słodkimi jakoś...

wegetarianizm to czysta fanaberia
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:24:31

Ja jestem osobą mięsożerną do szpiku kości - nie wyobrażam sobie życia bez kotletów,...

Dania na halloween
EcoVannesa2749 | 2014-12-22 15:21:23

U nas na halloween dzieciaki zażyczyły sobie krwawej pizzy. Więc dostały - najprostsza pizza z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników