Sok z czarnej porzeczki

w800_h600_mf_bffffff.jpg

można pić razem z herbatą

1 godzina łatwy

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • porzeczki czarne 500 g
  • cukier 250 g
  • woda 1 l
    letnia

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wodę gotujemy i wrzątkiem zalewamy oczyszczoną porzeczkę, tak była zakryta. Następnie gotujemy ją ok. 20 min. Następnie przelewamy soczek przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzujemy. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
IlanaWro77 | 2014-04-16 15:00:40

Ja sushi w zasadzie nigdy w życiu nie jadłam, jakoś nie ciągnie mnie do tej potrawy i w...

Idzie wiosma marzy mi się ................
IlanaWro77 | 2014-04-16 14:58:18

Mi marzy się sernik z truskawkami i zimne lody, imprezki przy grilu i jeżdżenie na rowerze do...

Farsz do lazanii
Młoda | 2014-04-15 16:59:19

Mój ulubiony farsz to cukinia, bakłażan, szpinak, czosnek, tymianek, gałka muszkatołowa,...

Lubicie sushi?
Daniqwe1592 | 2014-04-14 14:59:26

Nie mam wielkiego doświadczenia z tym przysmakiem Japońskiej kuchni, bo zdarzyło mi się raptem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników