Sok z czarnej porzeczki

w800_h600_mf_bffffff.jpg

można pić razem z herbatą

1 godzina łatwy

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • porzeczki czarne 500 g
  • cukier 250 g
  • woda 1 l
    letnia

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wodę gotujemy i wrzątkiem zalewamy oczyszczoną porzeczkę, tak była zakryta. Następnie gotujemy ją ok. 20 min. Następnie przelewamy soczek przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzujemy. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Ostatnio na forum

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:53:21

Chłodnik z jabłek - SKŁADNIKI: 1/2 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mielonego...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:52:44

Chłodnik jagodowy z kluseczkami ryżowymi - SKŁADNIKI: 20 dag jagód 400 ml jogurtu...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:51:37

Chłodnik litewski (na 4-6 porcji) 2 litry bulionu warzywnego pęczek botwinki z...

Gry na prezenty
amira92 | 2014-11-26 20:34:33

Walter2144: Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników