Sok z czarnej porzeczki

w800_h600_mf_bffffff.jpg

można pić razem z herbatą

1 godzina łatwy

Gotuje: pacpaw Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 9

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • porzeczki czarne 500 g
  • cukier 250 g
  • woda 1 l
    letnia

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wodę gotujemy i wrzątkiem zalewamy oczyszczoną porzeczkę, tak była zakryta. Następnie gotujemy ją ok. 20 min. Następnie przelewamy soczek przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzujemy. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników