Sos do spaghetti

Moja wersja jest bez sera bo właśnie się skończył...

Można go podawać na dwa sposoby - mięsny i bezmięsny. Mój przepis zawiera mięso, ale gdy z niego zrezygnujemy, to sposób na błyskawiczny obiad.

1 godzina

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • pomidor 4 szt.
  • ząbek czosnku 2 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • papryka żółta 1 szt.
  • cukinia lub kabaczek 1 szt.
  • pieczarki 30 dag
  • ser żółty 25 dag
  • karkówka mielona 30 dag
  • masło 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Pomidory obieramy ze skórek, drobno kroimy i wrzucamy na patelnie z masłem.
  2. Dodajemy wyciśnięty czosnek i drobno pokrojoną cebulę, papryke i kabaczek .
  3. Jak się już wszystko zeszkli dokładamy pokrojone pieczarki i przyprawiamy do smaku. Sos już gotowy.
  4. Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy do sosu i dusimy jeszcze chwilkę.
  5. Makaron polewamy sosem, posypujemy serem żółtym i gotowe.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników