Sos meksykański


Przepyszny sos, doskonały do tortilli i chipsów nachos, polecam :p

10 minut

Gotuje: madzia18 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 11

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • cebula 1 szt.
  • olej 1 łyżka
  • czerwona papryka 1 szt.
  • ząbek czosnku 1 szt.
  • pomidory 25 dag
  • sól 1 szczypta
  • papryczka chili 1 szt.
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1) oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Dusimy na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozniecony czosnek, pokrojona w kostkę papryczkę chili, i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze ok 3 minut.
  2. 2) miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy ok 6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
Julia88 | 2014-11-24 00:19:03

Koktajl bananowo-malinowy Składniki (na 1 porcję) - 1 banan (ok. 120g), - ½ szklanki mleka...

Chłodnik
Julia88 | 2014-11-24 00:12:48

Chłodnik z awokado i sałaty Składniki 2 awokado główka sałaty lodowej 2 limonki (lub...

Koktajle owocowe
Julia88 | 2014-11-24 00:07:52

Koktajl kiwi Składniki: 2 kiwi 1 mały pojemniczek jogurtu greckiego 1 łyżka cukru...

Knedle z owocami
Julia88 | 2014-11-24 00:05:37

knedle z truskawkami Składniki: • 500 g ugotowanych ziemniaków (mogą być w...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników