Sos meksykański


Przepyszny sos, doskonały do tortilli i chipsów nachos, polecam :p

10 minut

Gotuje: madzia18 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 11

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • cebula 1 szt.
  • olej 1 łyżka
  • czerwona papryka 1 szt.
  • ząbek czosnku 1 szt.
  • pomidory 25 dag
  • sól 1 szczypta
  • papryczka chili 1 szt.
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1) oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Dusimy na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozniecony czosnek, pokrojona w kostkę papryczkę chili, i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze ok 3 minut.
  2. 2) miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy ok 6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
Ecozaneta1724 | 2014-04-23 13:18:19

Cześć wszystkim! Poszukuję dobrego programu do obsługi poczty elektronicznej. Opcje dla...

Naturalne barwienie pisanek.
Ecozaneta1724 | 2014-04-23 13:17:57

Witam grupę. Zastanawiam się czy jest możliwość spotkania się na żywo, osoby z okolic i te,...

Idzie wiosma marzy mi się ................
tishawks1383 | 2014-04-22 15:36:24

Ja już żyję urlopem, naprawdę marzy mi się troche relaksu i odpoczynku, teraz mam ciężki...

Czy lubimy czytać książki
tishawks1383 | 2014-04-22 15:33:36

Ja czytać bardzo lubię w szczególności jakieś romasidła, ostatnio spodobała mi się...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników