{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sos meksykański

Sos meksykański
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

madzia18

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Przepyszny sos, doskonały do tortilli i chipsów nachos, polecam :p

Sposób przygotowania

1

1) oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Dusimy na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozniecony czosnek, pokrojona w kostkę papryczkę chili, i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze ok 3 minut.

2

2) miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy ok 6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.