Sos meksykański


Przepyszny sos, doskonały do tortilli i chipsów nachos, polecam :p

10 minut

Gotuje: madzia18 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 11

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • cebula 1 szt.
  • olej 1 łyżka
  • czerwona papryka 1 szt.
  • ząbek czosnku 1 szt.
  • pomidory 25 dag
  • sól 1 szczypta
  • papryczka chili 1 szt.
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1) oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Dusimy na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozniecony czosnek, pokrojona w kostkę papryczkę chili, i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze ok 3 minut.
  2. 2) miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy ok 6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników