Sos meksykański


Przepyszny sos, doskonały do tortilli i chipsów nachos, polecam :p

10 minut

Gotuje: madzia18 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 11

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • cebula 1 szt.
  • olej 1 łyżka
  • czerwona papryka 1 szt.
  • ząbek czosnku 1 szt.
  • pomidory 25 dag
  • sól 1 szczypta
  • papryczka chili 1 szt.
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. 1) oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Dusimy na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozniecony czosnek, pokrojona w kostkę papryczkę chili, i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze ok 3 minut.
  2. 2) miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy ok 6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą.

Ostatnio na forum

Napój orzeźwiający
ewelka13 | 2014-07-23 00:38:42

Kompot z rabarbaru http://smacznepotrawy.com/napoje/kompot-z-rabarbaru-2/

Chłodnik
ewelka13 | 2014-07-23 00:36:12

Zupa wiśniowa z...

Placki ziemniaczane!
ewelka13 | 2014-07-23 00:33:30

Placki ziemniaczane http://smacznepotrawy.com/przepisy/obiady/placki-ziemniaczane/

Faszerowane warzywa
ewelka13 | 2014-07-23 00:31:07

greckie papryki...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników