{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sos myśliwski

Sos myśliwski
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo lubię zbierać grzyby,ale niekoniecznie je jeść.Za to mój mąż za nimi wprost przepada,dlatego przyrządzam je na różne sposoby.Moja rodzinka najbardziej lubi sos myśliwski podawany z kopytkami.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Grzyby umyć,namoczyć przez parę godzin,ugotować w tej samej wodzie ok.1 godziny.

2

następnie odcedzić i posiekać.(wody z gotowania nie wylewać)

3

cebulę obrać i pokroić w piórka,zrumienić na oleju,dodać mąkę wymieszać,rozprowadzić zimnym rosołem.

4

dodać koncentrat,wywar z grzybów i zagotować.

5

ogórek i boczek pokroić w cienkie paseczki,dodać do sosu.

6

doprawić solą , pieprzem i musztardą.

7

gotować jeszcze 15 minut,mieszając dokładnie.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.