Sos śmietanowo koperkowy

koperkowy.jpg

Pyszny sosik do dań mięsnych, kotlecików jajecznych, ziemniaczanych.....

15 minut łatwy

Gotuje: wedith1 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 3

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • masło 1 łyżka
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • bulion wołowy 1,5 szklanka
  • śmietana 18% 4 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • koper ogrodowy 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. W rondelku rozgnieść masło z mąką, zalać gorącym bulionem energicznie mieszając, zagotować. W tym czasie posiekać szczypiorek, dodać do sosu razem ze śmietanką, gotować aż sos zgęstnieje.

Ostatnio na forum

Faszerowane warzywa
ardellapl70 | 2014-09-12 23:16:06

Ziemniaki, papryki, cukinie, bakłażany, ale także pomidory i pieczarki... Warzywa te doskonale...

Dobry ekspres do kawy
ardellapl70 | 2014-09-12 23:14:35

Ja mam starego poczciwego zelmera, już ledwo dyszy, ale kawkę jeszcze parzy. Chociaż marzy mi...

Co na poprawę humoru?
ardellapl70 | 2014-09-12 23:12:37

Biedny, samotny Żyd, mieszkający w kwaterunkowym mieszkaniu ze swoją niewidomą matką, w swoich...

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
ardellapl70 | 2014-09-12 23:12:28

Ja pracuje od czasu do czasu w reklamie i w branzy filmowej (ale na razie to takie drobne prace-...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników