Sos śmietanowo koperkowy

koperkowy.jpg

Pyszny sosik do dań mięsnych, kotlecików jajecznych, ziemniaczanych.....

15 minut łatwy

Gotuje: wedith1 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 3

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • masło 1 łyżka
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • bulion wołowy 1,5 szklanka
  • śmietana 18% 4 łyżka
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • koper ogrodowy 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. W rondelku rozgnieść masło z mąką, zalać gorącym bulionem energicznie mieszając, zagotować. W tym czasie posiekać szczypiorek, dodać do sosu razem ze śmietanką, gotować aż sos zgęstnieje.

Ostatnio na forum

Szukam dobrego tłumacza! Pomocy
Filadelfia23 | 2015-03-30 20:15:14

Internet to zawsze taki punkt zaczepienia, więc warto zacząć szukać od internetu wlasnie....

Koktajle owocowe
gosiolek | 2015-03-30 14:31:41

Jak zrobić koktajl owocowy? Koktajle owocowe są idealne na letnie upały. Stanowią one...

Lubicie sushi?
gosiolek | 2015-03-30 14:30:37

Ja przez lata uważałam je za prawie niejadalne. Zapychające (ryż mnie zapychał), obrzydliwe...

ziemniaczane przekąski
gosiolek | 2015-03-30 14:29:45

Pieczone ziemniaki pod pierzynką Czas przygotowania: 60 minut Danie dla:2 osób Poziom...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników