Sos szpinakowy

sos szpinakowy

Szpinak jest moim ulubionym warzywem - ten sos pasuje i do mięsa i do ryby, mozna go jeść tez tylko z makaronem :)

15 minut

Gotuje: ewelosa Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 7 (podstawowa ilość: 7)

  • sos knorra 1 szt.
  • gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • mini kosteczka Knorr - czosnek 1 szt.
  • mini kosteczka Knorr - bazylia 1 szt.
  • mini kosteczka Knorr - pietruszka 1 szt.
  • szpinak mrożony 225 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Szpinak przesmażamy na patelnii , dodając mini kostki.Sos gotujemy w garnuszku wg. Przepisu na opakowaniu.Dodajemy szpinak do niego i gałkę , mieszamy.Gotowym sosem polewamy co lubimy -makaron,mięso,rybę.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
grooszka | 2015-02-27 17:39:43

W tej chwili choinkę trzymamy na balkonie do kolejnych świąt :D Nie jest zbyt duża, więc może...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
grooszka | 2015-02-27 17:35:31

Ja nie przepadam za owocami morza. Krewetki, małże i inne robactwa :D Wiem, że owoce morza są...

Parówki
grooszka | 2015-02-27 17:33:12

Na dobrą sprawę to nie ma znaczenia z jakiej firmy. Ważny jest skład. Trzeba zawsze zapoznać...

Menu na urodziny dziecięce.
margo903 | 2015-02-27 14:04:34

Sprawdzą się właśnie muffinki, ciastka i torty różnego typu. Warto te ozdobić różnymi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników