Sos szpinakowy

sos szpinakowy

Szpinak jest moim ulubionym warzywem - ten sos pasuje i do mięsa i do ryby, mozna go jeść tez tylko z makaronem :)

15 minut

Gotuje: ewelosa Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 7 (podstawowa ilość: 7)

  • sos knorra 1 szt.
  • gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • mini kosteczka Knorr - czosnek 1 szt.
  • mini kosteczka Knorr - bazylia 1 szt.
  • mini kosteczka Knorr - pietruszka 1 szt.
  • szpinak mrożony 225 g

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Szpinak przesmażamy na patelnii , dodając mini kostki.Sos gotujemy w garnuszku wg. Przepisu na opakowaniu.Dodajemy szpinak do niego i gałkę , mieszamy.Gotowym sosem polewamy co lubimy -makaron,mięso,rybę.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników