Sos z kaparów

Sos z kaparów

Idealny do gotowanych jaj i wędlin czy tez pieczonych mięs.

25 minut

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • kapary 150 g
  • majonez 3 łyżka
  • śmietana 12% 1 łyżka
  • pieprz ziołowy 3 szczypta
  • jajko 3 szt.
  • ogórek 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapary i jajka siekamy drobno .a ogórka w kostkę .
  2. Dodajemy śmietanę i majonez .
  3. Doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem ziołowym .
  4. Podajemy do połówek ugotowanych jaj lub wędliny.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
Marcelka1814 | 2015-04-02 00:10:26

Sushi nie jadłam, ale mam na nie bardzo dużą ochotę. Ryby bardzo lubię. Ostatnio jadłam...

Placki ziemniaczane!
Marcelka1814 | 2015-04-02 00:08:15

placki z sosem Składniki: 300 gramów pieczarek średnia cebula pieprz jedna bulionetka...

Gofry
Marcelka1814 | 2015-04-02 00:06:08

wytrawne gofry Składniki: gofry: - 1,5 szklanki mąki; - 2 jajka; - 1/3 szklanki...

Koktajle owocowe
Marcelka1814 | 2015-04-02 00:03:43

koktajl z kiwi SKŁADNIKI (1 porcja) 1 banan 1 kiwi kawalek ananasa (mniej więcej...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników