Sos z kaparów

Sos z kaparów

Idealny do gotowanych jaj i wędlin czy tez pieczonych mięs.

25 minut

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • kapary 150 g
  • majonez 3 łyżka
  • śmietana 12% 1 łyżka
  • pieprz ziołowy 3 szczypta
  • jajko 3 szt.
  • ogórek 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapary i jajka siekamy drobno .a ogórka w kostkę .
  2. Dodajemy śmietanę i majonez .
  3. Doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem ziołowym .
  4. Podajemy do połówek ugotowanych jaj lub wędliny.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników