{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sos z kurek

Sos z kurek
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo prosty sos z kurek pasuje do makaronu i placków ziemniaczanych. Polecam każdemu kto lubi pieprzny samk tych grzybów.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić i pokroić, niezbyt drobno.

2

usmażyć na maśle dodając sól i pieprz.

3

w wersji z cebulą i czosnkiem: posiekać drobno cebulę i ząbek czosnku - zeszklićna maśle - dodać grzyby, doprawić.

4

gdy kurki zmiękną, dodać smietanę/jogurt uważając by sos się nie zważył.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.