{{ state.title }} {{ state.desc }}

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

do obiadu... do kanapek...

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

2

Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

3

Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.