Surówka z białej kapusty

surowka_z_bialej_kapusty.jpg

do obiadu... do kanapek...

20 minut średni

Gotuje: ANECIK1980 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • kapusta biała 1 szt.
    główka mała
  • marchew 3 szt.
  • jabłka 2 szt.
    opcjonalnie
  • cebula 1 szt.
    mała
  • majonez 6 łyżka
  • mleko 6 łyżka
  • cukier puder 4 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • ocet winny 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.
  2. Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.
  3. Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
mikti90 | 2014-09-18 22:40:17

Ja robię sobie napoje z owoców (pomarańcza, częśto sok bananowy, winogronowy), a miksuję...

Wyposażenie restauracji
margo903 | 2014-09-18 21:01:20

Witam. Potrzebuję zakupić parę rzeczy do wyposażenia restauracji. Przeglądałam w internecie...

Najlepsze restauracje
sylwia4012 | 2014-09-18 20:13:20

Nie znam tego serwisu, o którym piszesz, ale z doświadczenia mogę polecić Ci Bernie Grill&Beer...

Placki ziemniaczane!
EcoTajuana99 | 2014-09-18 19:42:11

EHarasym85: A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników