{{ state.title }} {{ state.desc }}

Surówka z kapusty na zimę

Surówka z kapusty na zimę
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis jest mojej szwagierki ( ona to naprawdę dobrze gotuje)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

>kapustę poszatkować,

2

>ogórki wymyć, pokroić w ćwiartki,(nie obierać ze skóry)

3

>paprykę oczyścić z nasion, pokroić w ćwiartki,

4

>marchew wymyć, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami,

5

>cebulę obrać ze skóry, pokroi w ćwiartki,

6

>wszystkie warzywa włożyć do dużej miski,dodać sól, cukier, olej, ocet i wyciśnięty przez praskę czosnek,

7

>wymieszać i odstawić na 5 godzin,

8

>ściśle nakładać do słoików,

9

>pasteryzować około 30 minut

10

p.S.: z ww. Warzyw wychodzi około 20 średnich słoików

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.