{{ state.title }} {{ state.desc }}

świąteczne rolmopsy

świąteczne rolmopsy
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

honkaaa

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
u mnie w domu śledź króluje na stole wigilijnym, a te rolmopsy muszą być obowiązkowo !

Sposób przygotowania

1

Śledzie wymoczyć. Marchew obrać i ugotować na pół miękko. Pokroić w plastry.

2

Ogórki pokroić w plastry,cebulę w krążki.

3

Śledzie posmarować musztardą,ułożyć plaster marchwi,cebuli i ogórka. Zawinąć ciasno i spiąć wykałaczką.

4

Włożyć do salaterki i zalać zalewą.

5

Odstawić na 1 dzień

6

Zalewa:

7

2 szklanki wody zagotować z przyprawami dodać ocet do smaku.

8

Wystudzić,można dodać parę krople oleju.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.