{{ state.title }} {{ state.desc }}

Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Coś austriackiego w Polsce;-)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Sznycle opłukać w zimnej wodzie, osuszyć i rozbić.

2

Mąkę i bułkę tartą wymieszać razem na płaskim talerzu.

3

Jajko roztrzepać z mlekiem i z odrobiną soli.

4

Sznycle natrzeć solą i pieprzem (ewentualnie roztartym czosnkiem).

5

Obtoczyć w przygotowanej wcześniej panierce, potem w jajku i na koniec znowu w bułce.

6

Rozgrzać na patelni tłuszcz, smażyć sznycle 2-3 min., potem dodać 1 łyż. masła i smażyć jeszcze przez następne 2-3 min.

7

Gotowe sznycle ułożyć na papierowych ręcznikach, aby wsiąkł w nie olej. Podawać z ćwiartkami cytryny do np. sałatki ziemniaczanej.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.