{{ state.title }} {{ state.desc }}

Szpinak z "lazurem"

Szpinak z "lazurem"
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Nie przepadasz za szpinakiem? Dzięki temu przepisowi go pokochasz! Koniecznie spróbuj! Szpinak z lazurem jest pycha:) przepis mojego wujka.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Szpinak rozmrażamy na patelni, odlewamy nadmiar wody.

2

Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulę i czosnek, dodajemy do szpinaku, mieszamy.

3

Przyprawiamy solą oraz pieprzem.

4

Następnie wlewamy do masy mleko, a po wymieszaniu składników rozkruszamy ser lazur.

5

Mieszając czekamy na jego roztopienie się.

6

Do tak przygotowanej masy (można wyłączyć gaz pod patelnią) wsypujemy makaron ugotowany al dente i pomagamy mu łyżką w oklejeniu się masą szpinakową.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.