Szybkie ciasto z kremem

Szybkie ciasto z kremem

Ciasto, które każdemu zasmakuje.

1 godzina

Gotuje: albertos Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • budyń śmietankowy 1 szt.
  • mleko UHT 3,2% 300 ml
  • masło roślinne zwykłe kostka 25 dag
  • cukier puder 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Ciasto francuskie należy rozłożyć na blaszce, przekroić na dwie równe części i upiec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  2. Na mleku należy ugotować budyń. I odstawić go do wystudzenia.
  3. Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem i ciągle miksując na najwyższych obrotach miksera dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję i masło połączy się z budyniem należy przełożyć nią ciasta francuskie.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników