Szybkie ciasto z kremem

Szybkie ciasto z kremem

Ciasto, które każdemu zasmakuje.

1 godzina

Gotuje: albertos Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • budyń śmietankowy 1 szt.
  • mleko UHT 3,2% 300 ml
  • masło roślinne zwykłe kostka 25 dag
  • cukier puder 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Ciasto francuskie należy rozłożyć na blaszce, przekroić na dwie równe części i upiec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  2. Na mleku należy ugotować budyń. I odstawić go do wystudzenia.
  3. Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem i ciągle miksując na najwyższych obrotach miksera dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję i masło połączy się z budyniem należy przełożyć nią ciasta francuskie.

Ostatnio na forum

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

Dobry ekspres do kawy
INEDA1250 | 2014-08-26 23:53:46

Z niższej półki to może takie na kapsułki typu Tchibo czy Nescafe? Tylko nie wiem, ile jest...

Farsz do lazanii
INEDA1250 | 2014-08-26 23:50:36

Wow! Nie wpadłabym na to, że właściwie naleśniki też by się nadały... Ale chyba robisz je w...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników