{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tarty chrzan

Tarty chrzan
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Tarty chrzan od wieków cieszy się uznaniem w kuchni polskiej. Jest świetnym, pikantnym dodatkiem do jajek, wędlin oraz ciepłych i zimnych mięs.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

1. Korzeń chrzanu umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej z małymi otworami lub zmielić w maszynce, nakładając na wylot plastikowy woreczek.

2

2. Utarty chrzan wyłożyć na sitko, przelać niewielką ilość wrzątku. Dzięki temu chrzan nie będzie zbyt ostry. Oczywiście, jeśli ktoś lubi pikantne przyprawy, nie musi tego robić.

3

3. Chrzan przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem, wszystko wymieszać. Jeśli będzie zbyt gęsty, rozcieńczyć przegotowaną wodą. Szybko przełożyć do słoiczka, szczelnie zamknąć.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.