Tatar z woŁowiny

Tatar z woŁowiny

Wołowinka dobrze zmielona, doprawiona. Idealna pod wódeczkę

15 minut

Gotuje: jedrek604 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • wołowina 1 kg
  • żółtko jaja kurzego 6 szt.
  • cebula 4 szt.
  • ogórek kiszony 4 szt.
  • sól 1 szt.
  • pieprz 1 szt.
  • magi 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wołowinę oczyścić z błonek, dobrze zmielić.
  2. Wbić żółtka, doprawić przyprawami i wyrobić na jednolitą masę, przy pomocy oleju formować porcje.
  3. Cebulę i ogórki drobno pokroić. Na półmisku ułożyć tatarki obsypując do okoła ogórkiem i cebulką

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
gosiolek | 2015-03-30 14:31:41

Jak zrobić koktajl owocowy? Koktajle owocowe są idealne na letnie upały. Stanowią one...

Lubicie sushi?
gosiolek | 2015-03-30 14:30:37

Ja przez lata uważałam je za prawie niejadalne. Zapychające (ryż mnie zapychał), obrzydliwe...

ziemniaczane przekąski
gosiolek | 2015-03-30 14:29:45

Pieczone ziemniaki pod pierzynką Czas przygotowania: 60 minut Danie dla:2 osób Poziom...

Czy lubimy czytać książki
gosiolek | 2015-03-30 14:27:24

Ja osobiście w wolnych chwilach często sięgam po książkę,lubię książki obyczajowe...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników