Tatar z woŁowiny

Tatar z woŁowiny

Wołowinka dobrze zmielona, doprawiona. Idealna pod wódeczkę

15 minut

Gotuje: jedrek604 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • wołowina 1 kg
  • żółtko jaja kurzego 6 szt.
  • cebula 4 szt.
  • ogórek kiszony 4 szt.
  • sól 1 szt.
  • pieprz 1 szt.
  • magi 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wołowinę oczyścić z błonek, dobrze zmielić.
  2. Wbić żółtka, doprawić przyprawami i wyrobić na jednolitą masę, przy pomocy oleju formować porcje.
  3. Cebulę i ogórki drobno pokroić. Na półmisku ułożyć tatarki obsypując do okoła ogórkiem i cebulką

Ostatnio na forum

Najlepsze restauracje
SmartMenuCard | 2014-09-23 10:24:16

Już niedługo premierę będzie miała aplikacja, która na pewno ułatwi wyszukiwanie...

Chłodnik
SzefSina88 | 2014-09-23 01:11:40

chłodnik z awokado Składniki 2 dojrzałe awokado 600 ml niezbyt gęstego jogurtu...

Co na poprawę humoru?
SzefSina88 | 2014-09-23 01:10:22

Mały Jasiu ma urodziny i wypatruje przez okno gości. Nagle mówi do mamy: - Mamo wujek i ciocia...

Napój orzeźwiający
SzefSina88 | 2014-09-23 01:09:40

lemoniada Składniki ilość porcji: 4 1 litr wody 6 limonek 100 g...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników