Tatar z woŁowiny

Tatar z woŁowiny

Wołowinka dobrze zmielona, doprawiona. Idealna pod wódeczkę

15 minut

Gotuje: jedrek604 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • wołowina 1 kg
  • żółtko jaja kurzego 6 szt.
  • cebula 4 szt.
  • ogórek kiszony 4 szt.
  • sól 1 szt.
  • pieprz 1 szt.
  • magi 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wołowinę oczyścić z błonek, dobrze zmielić.
  2. Wbić żółtka, doprawić przyprawami i wyrobić na jednolitą masę, przy pomocy oleju formować porcje.
  3. Cebulę i ogórki drobno pokroić. Na półmisku ułożyć tatarki obsypując do okoła ogórkiem i cebulką

Ostatnio na forum

Gotowanie makaronu w zupie
solverekk | 2015-01-25 01:12:10

Nie. Zawsze robię to po bożemu, że tak powie m :) boję się, że makaron może w ten sposób...

makaron, makaron - ale który najlepszy
solverekk | 2015-01-25 01:09:49

Nie znam Barilli. A do Malmy mam sentyment - te reklamy z Sophią Loren... Szkoda, że potem...

Makaron w kolorze czerwonym
solverekk | 2015-01-25 01:09:04

Pierwszy raz czytam o tylu powiązaniach kolorów ze smakiem. Ale muszę się zgodzić piękna...

Ulubiona zupa
dawidowyy | 2015-01-25 00:09:29

barszcz czerwony składniki i przygotowanie: Składniki: 1 kg buraków 1 por 1 marchewka 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników