Tatar z woŁowiny

Tatar z woŁowiny

Wołowinka dobrze zmielona, doprawiona. Idealna pod wódeczkę

15 minut

Gotuje: jedrek604 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • wołowina 1 kg
  • żółtko jaja kurzego 6 szt.
  • cebula 4 szt.
  • ogórek kiszony 4 szt.
  • sól 1 szt.
  • pieprz 1 szt.
  • magi 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wołowinę oczyścić z błonek, dobrze zmielić.
  2. Wbić żółtka, doprawić przyprawami i wyrobić na jednolitą masę, przy pomocy oleju formować porcje.
  3. Cebulę i ogórki drobno pokroić. Na półmisku ułożyć tatarki obsypując do okoła ogórkiem i cebulką

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
MrProtazy1844 | 2014-08-29 01:38:02

sorbet z dużą ilością mięty jest zawsze u mnie obowiązkowym punktem każdej imprezy czy...

Placki ziemniaczane!
UltraReena1359 | 2014-08-28 23:29:38

INEDA1250: Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest...

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników