Tort milky way


Bardzo lekki i niesamowicie aromatyczny, łatwy w wykonaniu torcik na zimno o smaku milky way'ów

45 minut

Gotuje: binah Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 10 (podstawowa ilość: 10)

  • baton milky way 7 szt.
  • kremówka 800 ml
  • żelatyna 6 łyżka
  • cukier 3 szklanka
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • cukier 4 łyżka
  • mąka pszenna Lubella 5 łyżka
  • czekolada biała 50 g
  • kakao w proszku 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Masa:
  2. W 200 ml kremowki zagotować batoniki, pozostale 600 ml ubić z cukrem. W 1/4 szklanki wody rozpuscic zelatynę. Po ostygnięciu masy batonikowej dodac ubita smietanę, a następnie zelatynę. Chlodzic ok 2 h ( w celu przyspieszenia mozna w zamrazalniku ale nie dluzej niz 30 min)
  3. biszkopt:
  4. Ubić jaja z cukrem mikserem do puszystosci, dodać mąkę, a następnie stopioną czekoladę (topic mozna np. W mikrofali z odrobiną mleka). Piec 25 min w formie o srednicy 20 cm w 180st na pergaminie.
  5. Zastygniętą masę uformować na ostygniętym biszkopcie mniej więcej na ksztalt kopca kreta. Posypac kakaem.

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
AvaEuro2179 | 2014-09-20 20:48:36

U mnie w okolicy jest sklepik który skupuje a nastepnie odsprzedaje uzywane podręczniki więc w...

Studenckie oszczędzania
AvaEuro2179 | 2014-09-20 20:47:46

Mam konto w mBanku i nie narzekam - zero opłat za utrzymanie rachunku + cashback przy niektórych...

Podręczniki szkolne
proryszard76 | 2014-09-20 17:57:20

Ja ogólnie preferuję internet do zakupów, także szkolnych, oszczędność czasu i pieniędzy,...

Faszerowane warzywa
proryszard76 | 2014-09-20 17:55:24

Jeśli cukinie są młode - wybieram "srodek" i przesmażam go z dużą ilością cebuli,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników