{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort milky way

Tort milky way
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo lekki i niesamowicie aromatyczny, łatwy w wykonaniu torcik na zimno o smaku milky way'ów

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Masa:

2

W 200 ml kremowki zagotować batoniki, pozostale 600 ml ubić z cukrem. W 1/4 szklanki wody rozpuscic zelatynę. Po ostygnięciu masy batonikowej dodac ubita smietanę, a następnie zelatynę. Chlodzic ok 2 h ( w celu przyspieszenia mozna w zamrazalniku ale nie dluzej niz 30 min)

3

biszkopt:

4

Ubić jaja z cukrem mikserem do puszystosci, dodać mąkę, a następnie stopioną czekoladę (topic mozna np. W mikrofali z odrobiną mleka). Piec 25 min w formie o srednicy 20 cm w 180st na pergaminie.

5

Zastygniętą masę uformować na ostygniętym biszkopcie mniej więcej na ksztalt kopca kreta. Posypac kakaem.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.