{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort węgierski na zimno

Tort węgierski na zimno
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis mam od teściowej. Tort robimy już od 20 lat. Jest smaczny, wygląda efektownie. Robię go na różne rodzinne imprezy.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Jedną galaretkę przygotować wcześniej, ostudzić.

2

Kostkę masła utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę dodawać po jednym żółtku (4 jajka wcześniej sparzyć),ciągle ucierając.

3

Do masy dodać kakao 2 duże łyżki.

4

Szklankę mleka ugotować, lekko ostudzić, dodać 4 duże łyżki żelatyny i cukier waniliowy, wymieszać, dodać do masy, ciągle ucierając.

5

Ubite białka dodać do masy.

6

Przygotowaną wcześniej galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy lekko mieszając.

7

Masę wylać do tortownicy.

8

Wstawić do lodówki do stężenia.

9

Na wierzch dać bakalie według uznania.

10

Zalać drugą tężejącą galaretką.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.