Tort z gruszkami

DSC08583lubella.JPG
więcej zdjęć

Piękny i smaczny tort

4 godziny średni

Gotuje: eluchap Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 12 (podstawowa ilość: 12)

  • BISZKOPT 3 szt.
    jajka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 łyżka
    czubate
  • cukier 3 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • kakao 2 łyżka
  • MASA 1 szt.
    serowo-budyniowa, budyń śmietankowy 40g
  • mleko 300 ml
  • serek śmietankowy 500 g
  • cukier puder 3 łyżka
    do budyniu
  • cukier puder 2 łyżka
    do kremu
  • gruszka 500 g
  • woda 250 ml
  • cukier 20 dag
  • sok z cytryny 1/2 szt.
  • polewa czekoladowa 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Biszkopt:
  2. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier, cukier
  3. waniliowy.
  4. I ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.
  5. Następnie
  6. dodawać na przemian żółtka i mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia,
  7. delikatnie wymieszać.
  8. Wlać do tortownicy o średnicy 24cm.Upiec biszkopt .
  9. Temperatura piekarnika: 180C
  10. Czas pieczenia: 15-20minut.
  11. Masa serowo-budyniowa
  12. Wymieszać proszek budyniowy z 4 łyżkami mleka i cukrem pudrem.
  13. Zagotować pozostałe mleko, dodać budyń.
  14. Całość jeszcze raz
  15. doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając .
  16. Ugotować budyń Przykryć
  17. folią kuchenną i pozostawić do ostygnięcia.
  18. Zimny budyń utrzeć z
  19. twarogiem i cukrem pudrem.
  20. Gruszki obrać, poćwiartować wyciągnąć gniazda nasienne. Zagotować
  21. wodę ,sok z cytryny i cukier.
  22. W tak przygotowanym syropie dusić gruszki
  23. przez 10 minut. Odcedzić, opłukać zimną wodą ostudzić.
  24. Wykonanie:
  25. Na zimny biszkopt w tortownicy ,poukładać gruszki ,nałożyć masę
  26. serowo-budyniową.
  27. Na około 3 godziny wstawić ciasto do lodówki. Udekorować wierz tortu
  28. polewą czekoladową, gruszkami .

Ostatnio na forum

Kosmetyki na święta
Tanesha86 | 2014-12-21 14:14:36

Ja też w tym roku postawiłam na kosmetyki. Prezent bardzo praktyczny i każdemu się przyda....

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników