{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tosty francuskie

Tosty francuskie
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

idziak

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Świetny pomysł na sycące śniadanie.

Sposób przygotowania

1

Na talerzu rozbijamy dokładnie jajka i mieszamy z dużą ilością przypraw.

2

Na drugim talerzu wylewamy trochę mleka.

3

Kromkę chleba tostowego maczamy z obu stron w mleku (nie trzymać w mleku, tylko szybciutko wyciągnąć). Następnie maczamy dokładnie w jajku, tak aby przyprawy zostały na chlebie.

4

Na rozgrzany olej kładziemy tost i smażymy na złocisto brązowy kolor.

5

Tosty podajemy z odrobiną musztardy francuskiej i łyżką puszystego serka.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.