Tosty francuskie


Świetny pomysł na sycące śniadanie.

20 minut łatwy

Gotuje: idziak Uwielbia: 1 osoba

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • chleb tostowy 1 szt.
  • jaja kurze całe 2 szt.
  • mleko 1 szklanka
  • oregano 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • sól 0.5 łyżeczka
  • pieprz 0.5 łyżeczka
  • serek ziołowy puszysty 150 g
  • musztarda 1 szt.
    francuska

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Na talerzu rozbijamy dokładnie jajka i mieszamy z dużą ilością przypraw.
  2. Na drugim talerzu wylewamy trochę mleka.
  3. Kromkę chleba tostowego maczamy z obu stron w mleku (nie trzymać w mleku, tylko szybciutko wyciągnąć). Następnie maczamy dokładnie w jajku, tak aby przyprawy zostały na chlebie.
  4. Na rozgrzany olej kładziemy tost i smażymy na złocisto brązowy kolor.
  5. Tosty podajemy z odrobiną musztardy francuskiej i łyżką puszystego serka.

2010-10-19 09:24:23
mmmmmm przepyszne!!!!

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
trustmE | 2015-03-03 20:23:40

Chyba nie wiem czy takich o rozwoju osobistym jest najwięcej na rynku..Zdecydowanie w to wątpię...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
trustmE | 2015-03-03 20:22:29

Nie lubię jeść po prostu jakiś takich tanich produktów z waszych to supermarkietów bo po...

Ulubiona zupa
trustmE | 2015-03-03 20:21:07

Co wy tutaj tylko przepisy dajecie ?? Która wg was jest najlepsza zupa spośród tych przepisów ?...

Koktajle owocowe
wirginia77 | 2015-03-03 19:28:42

Koktajl brzoskwiniowy dwuwarstwowy – przepis Składniki: Górna warstwa: 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników