{{ state.title }} {{ state.desc }}

Udko z indyka z ziemniakami

Udko z indyka z ziemniakami
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Smaczny obiad

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Udko indycze myjemy, zalewamy wodą. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się udka. Wrzucamy też pokrojoną drobno natkę.

2

Gdy udko jest już miękkie, dzielimy je na cząstki i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

3

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.

4

Udko indycze podsmażone podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.