Watróbka drobiowa w sosie smietanowym

DSC00121.JPG

Watróbka drobiowa na ciepła kolacje.

30 minut

Gotuje: bernika Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • wątróbka kurczaka 500 g
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżeczka
  • bulion drobiowy 1 szklanka
  • pieprz 1/2 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • ząbek czosnku 2 szt.
  • cebula 2 szt.
  • masło 2 łyżka
  • śmietana 18% 150 ml

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w patelni, dodać cebulę pokrojona w piórka, kilka minut smażyć, przełożyć podsmażoną cebulę do rondla. Na pozostałym w patelni tłuszczu obrumienić wątróbkę, przełożyć do rondla z cebulą, dodac drobno posiekany czosnek. Całość podlać w rondlu, bulionem i dusić kilkanaście minut. Pod koniec dodac smietane, wymeizac, wrzucic natke pitruszki uzupełnic smak sosu solą i pieprzem.

Ostatnio na forum

Meble drewniane do salonu
grajek82 | 2014-09-17 18:28:06

Też jestem zdania, że drewniane meble jednak wychodzą stosunkowo drogo - to się kupuje już...

Faszerowane warzywa
EHarasym85 | 2014-09-17 09:33:31

Mrmilan83: Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym...

Czy lubimy czytać książki
EHarasym85 | 2014-09-17 09:32:43

To prawda obie autorki są dla mnie mistrzyniami książek dla kobiet... a jeżeli chodzi o...

Placki ziemniaczane!
EHarasym85 | 2014-09-17 09:30:34

A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy smak i...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników