Watróbka drobiowa w sosie smietanowym

DSC00121.JPG

Watróbka drobiowa na ciepła kolacje.

30 minut

Gotuje: bernika Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • wątróbka kurczaka 500 g
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżeczka
  • bulion drobiowy 1 szklanka
  • pieprz 1/2 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • ząbek czosnku 2 szt.
  • cebula 2 szt.
  • masło 2 łyżka
  • śmietana 18% 150 ml

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w patelni, dodać cebulę pokrojona w piórka, kilka minut smażyć, przełożyć podsmażoną cebulę do rondla. Na pozostałym w patelni tłuszczu obrumienić wątróbkę, przełożyć do rondla z cebulą, dodac drobno posiekany czosnek. Całość podlać w rondlu, bulionem i dusić kilkanaście minut. Pod koniec dodac smietane, wymeizac, wrzucic natke pitruszki uzupełnic smak sosu solą i pieprzem.

Ostatnio na forum

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:53:21

Chłodnik z jabłek - SKŁADNIKI: 1/2 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mielonego...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:52:44

Chłodnik jagodowy z kluseczkami ryżowymi - SKŁADNIKI: 20 dag jagód 400 ml jogurtu...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:51:37

Chłodnik litewski (na 4-6 porcji) 2 litry bulionu warzywnego pęczek botwinki z...

Gry na prezenty
amira92 | 2014-11-26 20:34:33

Walter2144: Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników