{{ state.title }} {{ state.desc }}

Wiśnie kandyzowane

Wiśnie kandyzowane
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Doskonały dodatek do ciast i deserów.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

30 dag cukru rozpuścić w 1/4 szklanki wody i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru.

2

Następnie, do przestudzonego syropu włożyć owoce i lekko podgrzewać przez 20 min, nie dopuszczając do zagotowania.

3

Następnie zostawić pod przykryciem do następnego dnia.

4

Po 24 godzinach owoce wyłowić, do syropu dodać 40 dag cukru, rozpuścić, następnie wrzucić owoce i podgrzewać na małym ogniu przez 15 min. Zostawić przykryte do następnego dnia.

5

Następnie dodać pozostały cukier (najpierw wyjąć owoce), rozpuścić, wrzucić wiśnie i ponownie podgrzewać aż do zagotowania, na małym ogniu przez 20 minut. Pod koniec dodać 1/2 Łyżeczki kwasku cytrynowego.

6

Usmażone owoce nakładać do wyparzonych słoiczków

7

Jeśli chcemy by wiśnie zachowały idealny kształt, nie powinno się ich odpestkowywać (ale ja zawsze dreluje, bo wkurza mnie, jak mam pestki w deserach)

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.