{{ state.title }} {{ state.desc }}

Wuzetki (w-z)

Wuzetki (w-z)
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Moja wersja.Ciemne biszkoptowe ciasto przekładane jasną masą. To mój specjał i znika z blachy w ciągu kilku chwil:) pycha!

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Utrzec margarynę z cukrem i żółtkami na gładką masę. Dodać mąkę wymieszana z kakao,sodą i proszkiem. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przelać do Wysmarowanej tłuszczem formy i piec w nagrzanym do 180'c piekarniku przez ok 40 min.

2

Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 placki.

3

Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku.

4

Do gładkiej masy dodawać po łyżce serek ciągle ucierając. Następnie rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody, ostudzić i dodawać do ucieranej masy.

5

Gdy trochę stężeje przełożyć placki masą. Można zostawić ok 1/3 lub 1/4 masy na udekorowanie wierzchu jak na zdjęciu.

6

Uwaga!Składniki na masę powinny być o tej samej temperaturze,inaczej masa się zważy.Dlatego należy wyjąć je wcześniej z lodówki.

7

W przypadku gdy masa zacznie się ważyć należy ucierać ją "na parze".Będzie rzadsza lecz tylko na początku.Gdy wystygnie to stężeje.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.