{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zapiekane kanapki na ciepło ze szpinakiem i kurczakiem

Zapiekane kanapki na ciepło ze szpinakiem i kurczakiem
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

:p jest bardzo fajnym przpisem na randki, imprezy i zimowe poranki. :) :d:d

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Przygotowanie pieczywa: wszystkie kromki pszennego pieczywa rozkładamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°c do momentu zrumienienia. Po przestudzeniu smarujemy masłem.

2

Przygotowanie szpinaku: rozmrożony szpinak rozdrobniony wrzucamy na drobno pokrojoną i zeszkloną na maśle cebulę oraz drobno pokrojone dwa ząbki czosnku. Po zagotowaniu doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dusimy do momentu odparowania nadmiaru wody.

3

Przygotowanie kanapek: na każdą kromkę nakładamy warstwę szpinaku, na którą kładziemy pokrojonego w plasterki kurczaka. Całość obficie posypujemy serem startym na tarce o grubym oczku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°c do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy z mieszanką kolorowych sałat wymieszanych z sosem vinaigrette lub po prostu z ketchupem.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.