{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zapiekane łódeczki ziemniaczane

Zapiekane łódeczki ziemniaczane
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Alternatywa np. na niedzielny obiad.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ziemniaki obrać, umyć, przekroić wzdłuż na pół, zrobić w środku wgłębienia (żeby nadać kształt łódeczki). Ziemniaki posolić, posypać papryką.

2

Mięso doprawić solą, pieprzem, dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, wymieszać.

3

W każdą łódeczkę nałożyć farsz mięsny.

4

Na mięso wyłożyć odrobinę majonezu, posypać startym serem.

5

Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, pokroić na 24 paseczki. Na każdą łódeczkę położyć pasek papryki.

6

Łódeczki umieścić na wysmarowanej olejem blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.50 minut w t. 180-200*C.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.