Zapiekanka z cukini


Bezmięsny obiad z młodych cukinii. Ważne, żeby cukinie były młode, czyli nieduże, bo wtedy są najsmaczniejsze.

40 minut

Gotuje: idziak Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ser żółty 15 dag
  • mleko 1 szklanka
  • czosnek 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • pomidor 4 szt.
  • cukinia 4 szt.
  • sól 2 szczypta
  • kapary 1 łyżka
  • bazylia 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Cukinię pokroić w grubą kostkę, pomidory w plasterki, cebulę w krążki.
  2. naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Wyłożyć warstwę cukinii, potem pomidorów, cebulę. Posolić, potem powtórzyć.
  3. mleko wymieszać ze startym serem i czosnkiem, polać warzywa i piec 30 minut w 200c. Posypać bazylią i kaparami.

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
artek | 2015-03-27 14:22:14

Ale się tutaj rozpisałeś : )jeśli akurat o mnie chodzi to po prostu ja bardzo lubię czytać...

Lubicie sushi?
artek | 2015-03-27 14:20:55

Trochę lubię sushi ale nie bym jakoś za nim jakoś specjalnie przepadał bo akurat tak to tutaj...

Ślub i wesele
bridgetjones | 2015-03-27 13:23:05

W przyszły weekend idę na wesele i będzie robione w jednym ze śląskich pałacyków - nawet nie...

Jak zachęcić mieszkańców miasta do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych?
Naranrea | 2015-03-26 13:29:02

Billboard to dość kosztowna forma reklamy dla jednorazowych warsztatów. Często się otrzymuje...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników