Zapiekanka z kapustą kiszoną

Zapiekanka z kapustą kiszoną

Szybciutki obiad.

50 minut

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • makaron Lubella u łazanki 30 dag
  • pieczarki 30 dag
  • wędlina chuda 30 dag
  • kapusta kiszona 30 dag
  • cebula 2 szt.
  • ser żółty 20 dag
  • zioła prowansalskie 2 łyżeczka
  • pieprz ziołowy 2 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie .
  2. Cebule zeszklić na maśle ,dodać pokrojoną kiełbasę i pieczarki -całość lekko posolić .
  3. Kapustę pokroić ,żeby była drobniejsza.podsmażyć na osobnej patelni.
  4. Dodać wszystko do ugotowanego makaronu ,doprawić według uznania.
  5. Przełożyć do naczynia żaroodpornego ,posypać serem i zapiekać około 30 minut w 180* C.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników