{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zapiekanka z rybą i ziemniakami

Zapiekanka z rybą i ziemniakami
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Zmodyfikowany przepis z gazety na prostą i zdrową zapiekankę;)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Filety mogą być np. z dorsza, soli, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny,przyprawić.

2

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cienkie plasterki, cebulę i por(tylko białe części) posiekać. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, ziemniaki, cebulę i por, posolić, przyprawić.

3

W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, ziemniaki z cebulą i porem, posolić, przyprawić.Zrobić sos beszamelowy: w garnku roztopić masło dodać mąkę i powoli dolewać mleko cały czas mieszając, przyprawić gałką muszkatołową, sosem polać zapiekankę. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok50 min. Podawać z surówką.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.