{{ state.title }} {{ state.desc }}

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WEDZONYM BOCZKIEM

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WEDZONYM BOCZKIEM
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

To przepis mojej mamy mozna ja szybko przygotowac bo wiekszosc skladnikow zawsze dobra Pani domu ma w swojej kuchni.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

1 ziemniaki obrac i pokroic w talarki

2

2 boczek pokroic w plastry (podobnie jak ziemniaki) podsmazyc go na oleju

3

3 cebulke pokroic w krazki, czosnek posiekac (dosc drobno)

4

4 w naczyniu zaroodpornym wylozyc pierwsza warstwe ziemniakow (tak aby przykryly tylko dno naczynia) na to ze 2-3 krazki cebuli i troszke czosnku to doprawic sola i pieprzami i na to kladziemy podsmazony boczek

5

5 tak twozymy kolejne warstwy zapiekanki

6

6 wlewamy olej (najlepiej ten ze smazenia boczku) i 1/4 szklanki wody

7

7 ostatnio warstwe (wierzch)doprawiamy dodatkowo majerankiem i polewamy jajkiem z serem (jajko wymieszac ze starkowanym zoltym serem)

8

8 przykryc i wstawic do piekarnika 180*C na ok 1 godz SMACZNEGO!!!

9

9 polecam ze smietana, maslanka lub sosem czosnkowym

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.