{{ state.title }} {{ state.desc }}

Żeberka po chińsku

Żeberka po chińsku
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Od kiedy posiadam ten przepis nie robięinnych żeberek sa poprostu przepyszne.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Żeberka kroimy na porcje i marynujemy w imbirze posiekanym w kosteczkę ( te 4 plasterki),czosnku granulowanym, sosie sojowym ( 2łyżeczki).Dokładnie mieszamy i zostawiamy pod przykryciem w lodówce na całą noc.

2

Następnego dnia wyjmujemy zeberka i obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni z olejem.

3

Do rondla wlewamy około 2 litry wody i dodajmey pozostałe składniki: miód, imbir, czosnek przekrojony na pół, 100 ml sosu sojowego, anyż, listki laurowe, porę i ziele angielskie.

4

Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy podsmażone żeberka. Gotujemy około 2 godzin do miękkości mięsa.

5

Przed podaniem przecedzamy sos przez sitko i polewamy nim żeberka.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.