{{ state.title }} {{ state.desc }}

Żeberka w sosie

Żeberka w sosie
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Trochę pracochłonne

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Żeberka umyć osuszyć ( najlepiej gdy jest to 6 kawałków mniej więcej na długość dwóch kostek, do 3 kostek), przyprawić solą i pieprzem, natrzeć startym czosnkiem ( z połowy główki) i odstawić na pól godziny.

2

resztę czosnku, całą cebulę i paprykę pokroić na kawałki i przesmażyć na oleju ( najpierw cebulę do tego dodać paprykę na końcu czosnek)

3

następnie obtoczyć żeberka w mące, wrzucić do smażonych warzyw i trzymać na patelni aż się zrumienią.

4

Zalać wszystko niecałą szklanką wody, dodać kostkę rosołową i ziele angielskie- dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.

5

Kiedy mięsko będzie miękkie dodajemy przecier pomidorowy, jeszcze doprawiamy po swojemu do smaku ( może być trochę octu balsamicznego na przykład, wzbogaca smak) a po zestawieniu z ognia...dokładamy śmietanę. mieszamy wszystko, posypujemy tymiankiem i mamy pyszny obiad.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.