{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut

Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ten przepis znam od dziecka i uwielbiam go jeść z gotowanymi żeberkami. Lubią to dzieci jak i dorośli. Polecam.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ziemniaki i kapustę gotujemy.Ugotowane już ziemniaki gnieciemy tak żeby były pure i dodajemy do nich ugotowaną kapustę i drobno pokrojoną cebule.

2

Mieszamy wszystko razem dokładnie.

3

Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy 2 widelce mąki zwykłej tak żeby wyszła zasmażka, podsmażamy na złoty kolor.

4

Dodajemy trochę wody, mieszamy szybko i wlewamy to do ziemniaków z kapustą. Wszystko przyprawiamy i jeszcze raz mieszamy.

5

Na samym końcu dodajemy 2 łyżki octu i jeszcze raz mieszamy. Jeśli ktoś lubi może dodać więcej octu.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.