{{ state.title }} {{ state.desc }}

Złoty kalafior

Złoty kalafior
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Kalafior jest smaczny. Polecam do tego sos słodko-kwaśny lub słodko-pikantny.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kalafior umyć i ugotować jak zacznie się gotować 5 minut.

2

Osączyć i poczekać aż ostygnie, następnie rozmącić jajko z przyprawami.

3

Kalafior moczyć w jajku, nastepnie w bułce tartej tak żeby kalafior był cały pokryty bułką. Smażyć na głębokim oleju najlepiej we frytkownicy na złoty kolor.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.