Złoty syrop

To jest wersja oryginalna golden syrup

Domowa wersja produktu golden syrup ja go gdzieś wyszperałam w necie bo nie miałam golden syrup a nie mogłam go kupic nigdzie tutaj

20 minut

Gotuje: ewelosa Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • cukru białego drobnego 2/3
  • woda
  • cukru brązowego najlepiej muscovado 1/3

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Mieszamy razem oba cukry i dolewamy wody tyle aby sie rozpuściły.
  2. gotujemy aby lekko odparowała woda - ja gdzieś czytałam że gdy sie miesza cukier to sie krystalizuje i ze należy tylko potrząsać naczyniem w którym go przygotowujemy.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:50:20

HERMENEGILD1141: Ja natomiast sushi z rybą mogę spokojnie jeść. Co prawda nie zje się tego...

e-papierosy
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:49:24

Walter2144: Jak chce się rzucić palenie to jaki sens jest w paleniu e-papierosa? Próbowałam...

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:48:28

Walter2144: Ja gotując makaron nie dodaję żadnej oliwy. Do pierwszego zagotowania,jak pojawi...

Koktajle owocowe
EENOCH1341 | 2014-08-21 23:47:24

Walter2144: A dodajecie czasami do swoich mrożonych owocowych koktajli jakiś likier alkoholowy,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników