Zupa fasolowa


Kuchnia hiszpańska króluje:)

1 godzina 30 minut

Gotuje: Makaronik Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • fasola biała 100 g
  • cebula 0.5 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • papryka czerwona 0.5 szt.
  • oliwa z oliwek 3 łyżka
  • bulion drobiowy 1 szklanka
  • majeranek 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • chleb biały 2 szt.
  • masło 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę moczymy przez 12 godzin, odcedzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.
  2. Gotujemy aż fasola będzie miękka.
  3. Zupę przecieramy przez sito lub miksujemy). Dodajemy rosół i zioła. Gotujemy jeszcze przez pół godziny. Doprawiamy do smaku.
  4. Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle. Podajemy z zupą.

Ostatnio na forum

Chłodnik
SzefSina88 | 2014-09-23 01:11:40

chłodnik z awokado Składniki 2 dojrzałe awokado 600 ml niezbyt gęstego jogurtu...

Co na poprawę humoru?
SzefSina88 | 2014-09-23 01:10:22

Mały Jasiu ma urodziny i wypatruje przez okno gości. Nagle mówi do mamy: - Mamo wujek i ciocia...

Napój orzeźwiający
SzefSina88 | 2014-09-23 01:09:40

lemoniada Składniki ilość porcji: 4 1 litr wody 6 limonek 100 g...

Napój orzeźwiający
Najlaverna84 | 2014-09-22 22:16:13

Ja mam po wszelkiego rodzaju koktajlach zawsze problemy - a to mi się potem odbija a to zgaga....

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników