Zupa fasolowa


Kuchnia hiszpańska króluje:)

1 godzina 30 minut

Gotuje: Makaronik Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • fasola biała 100 g
  • cebula 0.5 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • papryka czerwona 0.5 szt.
  • oliwa z oliwek 3 łyżka
  • bulion drobiowy 1 szklanka
  • majeranek 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • chleb biały 2 szt.
  • masło 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę moczymy przez 12 godzin, odcedzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.
  2. Gotujemy aż fasola będzie miękka.
  3. Zupę przecieramy przez sito lub miksujemy). Dodajemy rosół i zioła. Gotujemy jeszcze przez pół godziny. Doprawiamy do smaku.
  4. Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle. Podajemy z zupą.

Ostatnio na forum

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

Woda mineralna
Evaleri85 | 2014-12-19 20:49:05

Nigdy nie przepadałam za typową wodą mineralną. Niekiedy miała naprawdę dziwny smak. Odkąd...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników