{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Kuchnia hiszpańska króluje:)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Fasolę moczymy przez 12 godzin, odcedzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.

2

Gotujemy aż fasola będzie miękka.

3

Zupę przecieramy przez sito lub miksujemy). Dodajemy rosół i zioła. Gotujemy jeszcze przez pół godziny. Doprawiamy do smaku.

4

Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle. Podajemy z zupą.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.