Zupa fasolowa


Kuchnia hiszpańska króluje:)

1 godzina 30 minut

Gotuje: Makaronik Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • fasola biała 100 g
  • cebula 0.5 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • papryka czerwona 0.5 szt.
  • oliwa z oliwek 3 łyżka
  • bulion drobiowy 1 szklanka
  • majeranek 2 łyżka
  • nać pietruszki 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • chleb biały 2 szt.
  • masło 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę moczymy przez 12 godzin, odcedzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.
  2. Gotujemy aż fasola będzie miękka.
  3. Zupę przecieramy przez sito lub miksujemy). Dodajemy rosół i zioła. Gotujemy jeszcze przez pół godziny. Doprawiamy do smaku.
  4. Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle. Podajemy z zupą.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników