Zupa jarzynowa z mrożonych warzyw.

DSC09613lubella.JPG
więcej zdjęć

Zupa na szybko

20 minut łatwy

Gotuje: eluchap Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • zupa jarzynowa mrożona 450 g
  • ziemniaki 2 szt.
  • cebula 1/2 szt.
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt.
  • masło 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do garnka z gorącą wodą wrzucamy mrożone jarzyny, ziemniaki pokrojone w kostkę, cebulę i kostki rosołowe Gotujemy na niewielkim ogniu, aż warzywa będą miękkie.
  2. Dodajemy masło

Ostatnio na forum

Faszerowane warzywa
proryszard76 | 2014-09-20 17:55:24

Jeśli cukinie są młode - wybieram "srodek" i przesmażam go z dużą ilością cebuli,...

Co na poprawę humoru?
proryszard76 | 2014-09-20 17:53:54

Wściekły profesor wchodzi do sali wykładowej i mówi: - Wszyscy nienormalni mają wstać! Nikt...

Chłodnik
viki14 | 2014-09-20 11:45:58

Polecam chłodnik z awokado • 2 dojrzałe awokado • 1 łyżka oliwy z oliwek • 2 młode...

Koktajle owocowe
viki14 | 2014-09-20 11:43:50

może nie do końca koktajl owocowy ale świetnie działa na cerę wrzucamy do sokowirówki 1...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników