Zupa krem z groszku


Zupka na zimowe dni. To przepis z jakiegoś kulinarnego show, ale wart przyrządzenia :)

25 minut

Gotuje: ewelosa Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • plastry boczku 4 szt.
  • bulion 1 l
  • cebula dymka 1 szt.
  • szczypiorek 0.5 szt.
  • mięta 0.5 szt.
  • groszek zielony mrożony 450 g
  • ser ricotta 20 dag

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Na odrobinie oliwy obsmażamy pokrojoną dymkę. wsypujemy zielony groszek i wlewamy ok. 1l bulionu.Gotujemy przez 20 minut, miksujemy. Siekamy świeżą miętę ze szczypiorkiem. Boczek w plasterkach obsmażamy. Nalewamy do talerzy porcje kremu, posypujemy zieleniną, kruszymy ser ricotta i kładziemy plasterki boczku.

2012-06-01 01:19:36
Jestem fanką zup groszkowych, ale nie przyszło mi do głowy podawać je z ricottą, boczkiem i miętą. Zupka na zdjęciu wygląda smakowicie. Na pewno wypróbuję przepis!

Ostatnio na forum

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
Florettavip76 | 2014-09-15 22:40:37

LatinaKrk2671: To jest tylko kwestia zorganizowania sobie czasu im człowiek ma więcej...

Czy lubimy czytać książki
Florettavip76 | 2014-09-15 22:37:28

Jeżeli lubisz książki Katarzyny Michalak to na pewno spodobają Ci się też książki Agnieszki...

Faszerowane warzywa
Mrmilan83 | 2014-09-15 22:33:56

Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym razem. Ale...

Faszerowane warzywa
Florettavip76 | 2014-09-15 22:33:30

Ja najczęściej robię faszerowane papryki albo pieczarki, papryki zazwyczaj faszeruję mięsem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników