{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zupa krem z groszku

Zupa krem z groszku
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Zupka na zimowe dni. To przepis z jakiegoś kulinarnego show, ale wart przyrządzenia :)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Na odrobinie oliwy obsmażamy pokrojoną dymkę. wsypujemy zielony groszek i wlewamy ok. 1l bulionu.Gotujemy przez 20 minut, miksujemy. Siekamy świeżą miętę ze szczypiorkiem. Boczek w plasterkach obsmażamy. Nalewamy do talerzy porcje kremu, posypujemy zieleniną, kruszymy ser ricotta i kładziemy plasterki boczku.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.