Zupa miso


Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Zaczynają od nich dzień i zjadają ją kiedy sie odchudzają. Egzotycznych skłodników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.

15 minut

Gotuje: nicolla Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 3

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pasta miso 2 łyżka
  • kapusta pekińska 8 szt.
  • kiełki sojowe 3 łyżeczka
  • pieczraki 3 szt.
  • zielona papryka 1 szt.
  • dymka 1 szt.
  • suszone wodorosty 0.5 łyżeczka
  • ser tof 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do około 1.5 l wody dodac pastę miso, suszone wodorosty, pokrojone w plastry pieczraki lub grzyby shitake.
  2. Doprowadzić zupe do wrzenia i po zadotowaniu przecedzic przez sitko lub gażę, aby była czystka i klarowna. Przed podaniem dodać do kazdej porcji gorącej zupy kiełki sojowe, pokrojony w kostke ser tofu, kilka plasterków posiekanej ostrej papryczki, po kilka młodych listków kapustypekińskiej i posiekaną dymkę.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:18:15

Zawsze byłam ciekawa smaku sushi. Kiedyś kupiłam sobie taki zestaw w "Biedronce" :P Posmakował...

Naturalne barwienie pisanek.
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:12:58

Od lat barwię pisanki tylko naturalnie, sztuczne barwniki albo nie pokrywają w ogóle jajek, albo...

Naturalne barwienie pisanek.
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:50:41

Ja dziś biorę się właśnie za malowanie pisanek, kiedyś nauczyła mnie tego babcia i w moim...

Lubicie sushi?
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:48:09

Ja sushi jadłam tylko raz w życiu i chyba więcej nie spróbuje, strasznie przeszkadzał mi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników