{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zupa miso

Zupa miso
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Zaczynają od nich dzień i zjadają ją kiedy sie odchudzają. \r\nEgzotycznych skłodników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Do około 1.5 l wody dodac pastę miso, suszone wodorosty, pokrojone w plastry pieczraki lub grzyby shitake.

2

Doprowadzić zupe do wrzenia i po zadotowaniu przecedzic przez sitko lub gażę, aby była czystka i klarowna. Przed podaniem dodać do kazdej porcji gorącej zupy kiełki sojowe, pokrojony w kostke ser tofu, kilka plasterków posiekanej ostrej papryczki, po kilka młodych listków kapustypekińskiej i posiekaną dymkę.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.