Zupa miso


Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Zaczynają od nich dzień i zjadają ją kiedy sie odchudzają. Egzotycznych skłodników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.

15 minut

Gotuje: nicolla Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 3

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • pasta miso 2 łyżka
  • kapusta pekińska 8 szt.
  • kiełki sojowe 3 łyżeczka
  • pieczraki 3 szt.
  • zielona papryka 1 szt.
  • dymka 1 szt.
  • suszone wodorosty 0.5 łyżeczka
  • ser tof 3 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Do około 1.5 l wody dodac pastę miso, suszone wodorosty, pokrojone w plastry pieczraki lub grzyby shitake.
  2. Doprowadzić zupe do wrzenia i po zadotowaniu przecedzic przez sitko lub gażę, aby była czystka i klarowna. Przed podaniem dodać do kazdej porcji gorącej zupy kiełki sojowe, pokrojony w kostke ser tofu, kilka plasterków posiekanej ostrej papryczki, po kilka młodych listków kapustypekińskiej i posiekaną dymkę.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników