Zupa rydzowa

Zupa rydzowa

Coś dla miłośników jesiennych leśnych smaków, a rydze są przepyszne w każdej formie.

1 godzina 10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • rydze 0.5 kg
  • bulion warzywny 4 szklanka
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • nać pietruszki 1 szt.
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 0.5 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Rydze bardzo dokładnie oczyścić, drobniutko pokroić i gotować w wywarze aż zmiękną.
  2. Posolić, popieprzyć. Przygotowa zasmażkę z masła i mąki i zaciągnąć nią delikatnie zupe.
  3. Podawać z drobnymi kluskami. Przed podaniem posypać pietruszką.

Ostatnio na forum

Placki ziemniaczane!
bridgetjones | 2015-03-29 18:15:48

Ostatnio najczęściej ścieram ziemniaki na tarce o grubych oczkach, ponieważ moim zdaniem...

Czy lubimy czytać książki
bridgetjones | 2015-03-29 18:11:41

Czytając takie wątki jak ten jakoś nie chce mi się wierzyć, że poziom czytelnictwa w Polsce...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
monika27 | 2015-03-29 18:08:20

Ja nie lubię : 1. kożuchów które sie tworzą z mleka 2. mleka bez kakao to znaczy lubie...

ziemniaczane przekąski
bridgetjones | 2015-03-29 18:06:58

Takie ziemniaczki jak powyżej to bardzo często robię i polecam ten przepis.

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników