{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zupa rydzowa

Zupa rydzowa
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

Sysia

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Coś dla miłośników jesiennych leśnych smaków, a rydze są przepyszne w każdej formie.

Sposób przygotowania

1

Rydze bardzo dokładnie oczyścić, drobniutko pokroić i gotować w wywarze aż zmiękną.

2

Posolić, popieprzyć. Przygotowa zasmażkę z masła i mąki i zaciągnąć nią delikatnie zupe.

3

Podawać z drobnymi kluskami. Przed podaniem posypać pietruszką.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.