Zupa rydzowa

Zupa rydzowa

Coś dla miłośników jesiennych leśnych smaków, a rydze są przepyszne w każdej formie.

1 godzina 10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • rydze 0.5 kg
  • bulion warzywny 4 szklanka
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • nać pietruszki 1 szt.
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 0.5 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Rydze bardzo dokładnie oczyścić, drobniutko pokroić i gotować w wywarze aż zmiękną.
  2. Posolić, popieprzyć. Przygotowa zasmażkę z masła i mąki i zaciągnąć nią delikatnie zupe.
  3. Podawać z drobnymi kluskami. Przed podaniem posypać pietruszką.

Ostatnio na forum

Studenckie oszczędzania
bridgetjones | 2014-07-26 08:35:59

Wydaję mi się, że obecnie jest tyle dobry oferty na konta osobiste bez opłat, że nie ma już...

jakie kuchnie europejskie lubicie i dlaczego
bridgetjones | 2014-07-26 08:35:19

Kuchnia włoska jest chyba najbardziej rozpowszechniona u nas i dlatego nie ma nic dziwnego w tym,...

Czy lubimy czytać książki
bridgetjones | 2014-07-26 08:34:35

Teraz, w czasie wakacji mam na szczęście jeszcze więcej czasu na czytanie książek. Odeszły mi...

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
bridgetjones | 2014-07-26 08:33:39

Po pierwsze, nie wiem do czego odnosi się powyższy post :O. A po drugie, dziwi mnie jak czytam,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników