Zupa rydzowa

Zupa rydzowa

Coś dla miłośników jesiennych leśnych smaków, a rydze są przepyszne w każdej formie.

1 godzina 10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • rydze 0.5 kg
  • bulion warzywny 4 szklanka
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • nać pietruszki 1 szt.
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 0.5 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Rydze bardzo dokładnie oczyścić, drobniutko pokroić i gotować w wywarze aż zmiękną.
  2. Posolić, popieprzyć. Przygotowa zasmażkę z masła i mąki i zaciągnąć nią delikatnie zupe.
  3. Podawać z drobnymi kluskami. Przed podaniem posypać pietruszką.

Ostatnio na forum

Ozdobienie ściany
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:22:24

Fototapeta? Jestem na nie. Zawsze kojarzy mi się z tandetnym obrazkiem i bąblami pod...

Napój orzeźwiający
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:21:27

A co powiecie o napojach imbirowych? Bardzo popularne od dawna szczególnie w USA, ostatnio...

Ozdobienie ściany
kimberyqwe2051 | 2014-09-30 10:01:53

Takie naklejki powinny znajdować się w każdym sklepie, w którym mają farby. Ja tak kupiłam. I...

Kształty makaronów
bridgetjones | 2014-09-29 16:23:51

Nie próbowałam jeszcze nigdy tego ryżu. Chciałabym także w końcu spróbować canneloni,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników