Zupa rydzowa

Zupa rydzowa

Coś dla miłośników jesiennych leśnych smaków, a rydze są przepyszne w każdej formie.

1 godzina 10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • rydze 0.5 kg
  • bulion warzywny 4 szklanka
  • mąka Lubella 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • nać pietruszki 1 szt.
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 0.5 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Rydze bardzo dokładnie oczyścić, drobniutko pokroić i gotować w wywarze aż zmiękną.
  2. Posolić, popieprzyć. Przygotowa zasmażkę z masła i mąki i zaciągnąć nią delikatnie zupe.
  3. Podawać z drobnymi kluskami. Przed podaniem posypać pietruszką.

Ostatnio na forum

szpinak - przepisy
Tomasa99 | 2015-01-30 13:52:05

Lasagne bolognese ze szpinakiem i mozzarellą Składniki: - 12 płatów makaronu lasagne - 250...

Pierogi z bobem
Tomasa99 | 2015-01-30 13:51:09

Pierogi z dynią Składniki: - 1 szklanka puree z dyni (z małej dyni o średnicy 20 cm) – 3...

Gofry
Tomasa99 | 2015-01-30 13:50:38

gofry Składniki, około 6 sztuk: • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej • 1 i 1/2 łyżeczki...

Knedle z owocami
Tomasa99 | 2015-01-30 13:50:00

Knedle z owocami.. Składniki 1 kg ziemniaków 30 dag mąki 1 jajko 1 łyżka mąki...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników