{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zupa z brukselki

Zupa z brukselki
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Zdrowa lekka zupka. Ahh... jak ładnie wygląda! POLECAM!!!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oleju, następnie dodać brukselkę i zalać wszystko gorącym bulionem.

2

Zagotować i potrzymać na wolnym ogniu ok. 20 minut.

3

Zupę zestawić z ognia, przestudzić i zmiksować.

4

Dodać śmietany, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem (do smaku).

5

Zupkę podgrzać przed podaniem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.