Zupa z porem i serkiem topionym

Zupa z porem i serkiem topionym

Smaczna i zdrowa zupa .Warzywa i serek topiony - pycha..

1 godzina łatwy

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • woda 2 l
  • zupa cebulowa 1 szt.
  • por 2 szt.
  • mięso mielone 30 dag
  • serek topiony 3 szt.
  • kostka rosołowa 2 szt.
  • tymianek 1 łyżeczka
  • pieprz 2 szczypta
    czarny mielony
  • nać pietruszki 3 łyżka
  • olej rzepakowy uniwersalny 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Mięso mielone smażymy na oleju.
  2. Kostki rosołowe gotujemy w gorącej wodzie razem z zupą cebulową i serkami.
  3. Dodajemy pokrojonego pora.
  4. Gotujemy do miękkości pora. Następnie dodajemy podsmażone mięso i doprawiamy do smaku. Posypujemy natką pietruszki.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników