{{ state.title }} {{ state.desc }}

Żurek w chlebie z jajkiem

Żurek w chlebie z jajkiem
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Prezentuję coś pysznego, nadającego się na niecodzienne okazje:) np. na Wielkanoc!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Warzywa obrać, ugotować.

2

Dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i grzyby.

3

Gotować jeszcze około 1 godzinę.

4

Wywar przecedzić, dolać zakwas i przetarty czosnek (zupa powinna być lekko zawiesista).

5

Pod koniec dodać śmietanę i doprawić. Z chleba wydrążyć środek, od wewnątrz wysmarować białkiem.

6

Zapiekać w temperaturze 180 st. C przez 10 minut.

7

Do tak przygotowanych chlebów wlać gorący żurek.

8

Można do środka włożyć ugotowane jajko.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.